вторник, 24 март 2020 г.

ОВЧАРСКИ ПАЙ

Моята версия на това чудесно ястие!
Необходими продукти:
500 гр кайма
1 парче наденица или 150 гр мек колбас
400 гр гъби
200 гр грах
2 глави кромид лук
1 морков
2 скилидки чесън
сол на вкус
чубрица
мащерка
1 чаена лъжичка червен пипер
2-3 супени лъжици олио

За пюрето:
1 кг картофи
1/2 чаена чаша прясно мляко
малка бучка масло
индийско орехче
черен пипер
самардала
сол на вкус
150 гр кашкавал

Начин на приготвяне:
Лука се реже на филийки и заедно с настъргания морков се запържва в олиото.
Добавят се нарязаните гъби,след като се запържат се добавя нарязания на ситно чесън.
Слага се каймата,като се задушава докато стане на трохи.
Добавя се нарязаната на парченца наденица и граха ,овкусява се със солта и подправките и се отстранява от котлона.
Сместа се прехвърля в тавичката за печене,като отгоре се покрива с картофеното пюре.


Пюрето се приготвя,като обелените и нарязани картофи се варят в подсолена вода.
Сварените картофи се отцеждат от водата и се мачкат.
Сипва се прясното мляко и се слага маслото,разбива се с миксер за кратко,докато се получи пухкаво пюре.
Овкусява се с подправките, и се добавя настърганият кашкавал.

Ястието се пече на 180 градуса за 20-25 минути.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks


Няма коментари:

Публикуване на коментар