неделя, 8 декември 2019 г.

ПИЛЕШКА КАВЪРМА В ГЮВЕЧЕ

Необходими продукти:
800 гр пилешко месо
4 глави кромид лук
1 настърган домат
1 с л доматено пюре
сол
риган
пушен червен пипер
черен пипер
1/2 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша вода
1 чаена чаша бяло вино

Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки,сипете в дълбок тиган олиото и сложете месото.
Добавете нарязания лук,настъргания домат,доматеното пюре и водата.
Оставете да се задушава на тих огън за 5 минути.
Овкусете с подправките и виното и прехвърлете в гювечета.
Печете във фурната за още 25-30 минути.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар