За кекса:
5 яйца
1 ч ч захар
1/2 кофичка кисело мляко
1 к л сода за хляб
1/3 ч ч олио
2 ч ч брашно
1 бакпулвер
За крема:
2 шоколада от 90 грама
1/2 пакетче масло
1 пакетче стафиди
3 с л ром или коняк
3 с л топла вода
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се олиото, киселото мляко с разтворената в него сода и пресятото брашно с бакпулвера.
Сипва се в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече на 180 градуса до суха клечка.
Кремът се приготвя, като стафидите се накисват в алкохола и топлата вода, оставят се за престоят 10-15 минути.
Шоколада се разтопява на водна баня заедно с маслото и се добавят отцедените стафиди.
Кекса се разрязва хоризонтално на две части.
Долната част де намазва с крема,захлупва се с горната.
Отгоре кекса се намазва с останалия крем.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Чудесна рецепта! Подходяща и за празничен ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване