Необходими продукти
За тестото:
1/2 кубче прясна мая
600-700 гр брашно
1 кафена лъжичка захар
1 кафена лъжичка сол
1/3 чаена чаша олио
2 яйца
300 мл прясно мляко
150 мл топла вода
За пълнежа:
300 гр сирене
3-4 супени лъжици кисело мляко и една щипка сода за хляб в млякото
1 яйце
За намазване на кифличките:
1 жълтък
2 супени лъжици прясно мляко
сусам
Начин на приготвяне:
Маята се размива в топлата вода със захарта и 1 с л брашно.
Брашното се пресява,прави се кладенче в него се сипват прясното мляко,разбитите яйца,олиото,солта и активираната мая.
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за 20 минути.
Плънката се приготвя като сиренето се намачква с вилица,добавят се яйцето и млякото със содата.
Тестото се разточва на кора изрязват се триъгълници.
Поставя се по една супена лъжица от планката и се навиват кифлички.
Подреждат се в тава върху хартия за печене.
Оставят се да втасат за 10-15 минути.
Мажат се с разбит жълтък с малко прясно мляко,поръсват се със сусам.
Пекат се на 180 градуса за 20-25 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар