неделя, 15 декември 2019 г.

ЯХНИЯ С ЛУК И ПИЛЕ

Днес си приготвих тази малко позабравена от мен гозбичка!
Необходими продукти:
Пилешко месо
1/3 чаена чаша олио
5-6 големи глави кромид лук
1 кафена лъжичка захар
1 морков
3 скилидки чесън
10 сушени сини сливи
1 чаена лъжичка червен пипер
сол и черен пипер на вкус
2-3 дафинови листа
3 супени лъжици брашно
сушена чубрица

Начин на приготвяне:
Почистеното и измито месо са слага да се вари в подсолена вода до пълна готовност.
Лука се реже на полумесеци,посолява се и леко се стрива.
Олиото се сипва в тенджера и лука се слага да се запържи.
Когато започне леко да покафенява се сипва захарта.
Слага се настъргания морков,чесъна нарязан на ситно,брашното и червения пипер.
Бърка се постоянно да се запържи брашното.
Разрежда се с бульона от месото.
Ако не искате да ползвате него,си разтворете кубче бульон или разредете само с топла вода.
Слагат се сините сливи,които предварително са накиснати в топла вода,сол,черен пипер,дафиновите листа и чубрица.
Накрая се слага месото,ястието се оставя да къкри на тих огън за 10 минути.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар