неделя, 1 декември 2019 г.

МЕДЕНКИ

Ухае топло и уютно на мед и канела!
Необходими продукти:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
4 супени лъжици мед
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка оцет
1 пакетче-10 грама канела
600-700 гр брашно
шипков мармалад за слепване
Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и олиото.
Содата се гаси в оцета и се смесва с меда.
Разбърква се и се добавя при яйцата и захарта.
Сипват се канелата и брашното.
Замесва се меко тесто.
Оформят се топчета и се редят на разстояние в тавичка върху хартия за печене.
Пекат се 12-15 минути.
Слепват се с шипковия мармалад.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар