сряда, 25 декември 2019 г.

ШОКОЛАДОВА МУС ТОРТА

ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
За сладък завършек на празничния Коледен обяд,любимата ми торта!
Необходими продукти
Продукти за основата:
2 пакета обикновени бисквити от 150 гр
120 гр меко масло
2 с л какао
3 с л пудра захар
1 к ч топло еспресо.

Продукти за шоколадовия мус:
2 натурални шоколада от 100 гр
4 яйца
200 мл сладкарска сметана
2 с л какао
10 гр желатин
щипка сол.

За украсата:
100 гр млечен шоколад
100 гр натурален шоколад
2 супени лъжици олио
кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Стрийте бисквитите или ги смелете в блендер.
Добавете мекото масло,какаото,еспресото и захарта.
Разбъркайте много добре,сипете сместа във форма за торта,като притискате много добре към дъното на формата.
Поставете я в хладилника да стегне докато приготвяте муса.
Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.
Разбийте белтъците на гъст сняг с щипка сол.
В отделен съд разбийте сладкарската сметана.
Разтопете на водна баня двата шоколада с щипка сол и какаото.
Към разтопения шоколад добавете един по един жълтъците,като непрекъснато разбивате с миксер.
Накиснете желатина в малко студена вода да набъбне,разтопете го в микровълнова,сипете го към шоколадовата смес.
Добавете сметаната при шоколада и разбивайте с миксер.
На малки порции прибавяйте разбитите белтъци,като разбърквате много леко с шпатула.
Сипете муса върху основата и приберете в хладилник за 6 часа.
Украсете с шоколадовите бонбони.
Поръсете с кокосовите стърготини.
Бонбоните направете,като в отделни купички сложите начупените шоколади.
В една купа млечен в друга натурален.
Сипете по една лъжица олио и стопете на водна баня.
Напълнете силиконови фигурки за шоколадови бонбони.
Сложете във фризера докато стегне шоколада.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар