неделя, 2 януари 2022 г.

ЯХНИЯ С ПИЛЕ И МАСЛИНИ

 

Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
1 глава лук
1 стрък праз лук
1 морков
4-5 картофа
1 купичка микс замразени зеленчуци-чушки,царевица,гъби,грах,ориз
15 бр едри черни маслини
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици доматено пюре
1 чаена лъжица  червен пипер
2 дафинови листа
1/3 чаена чаша олио
1 чаена чаша вода
магданоз за поръсване.

Начин на приготвяне:
Бутчетата се сваряват и обезкостяват.
Зеленчуците се нарязват на едри парчета.
Лука,празия лук и моркова се задушават в олиото.
Добавят се картофите,замразените зеленчуци,доматеното пюре и подправките.
Слага се обезкостеното месо и водата.
Ястието се задушава на тих огън до готовност,около 30 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар