събота, 29 януари 2022 г.

ТИРАМИСУ

 



Необходими продукти:
Една опаковка бишкоти-400 гр
1 чаена чаша силно еспресо

За крема:
2 яйца
1 чаена чаша захар
щипка сол
250 гр крема сирене
200 гр течна сладкарска сметана
1 супена лъжица какао за поръсване

Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Белтъците се разбиват с щипка сол.
След това постепенно се добавят две супени лъжици захар.
Разбиват се докато станат на плътен сняг.
В отделна купа се разбиват жълтъците,като купата се поставя върху друга купа в която има вода на котлона на водна баня.
Постепенно се добавя захарта.
Разбива се докато захарта се стопи.
Купата с жълтъците се отстранява от котлона.
Оставя се докато се охладят напълно жълтъците.
Течната сладкарска сметана се разбива на пухкав крем.
Крема сиренето се разбива с жълтъчения крем.
Добавя се битата сметана и белтъците,които се добавят постепенно и се смесват с шпатула,за да не спаднат.
Бишкотите се потапят в кафето,редят се в тавичка,отгоре се покриват с част от крема.
Така се правят няколко пласта,докато свършат продуктите.
Така вече подредена торта се поръсва с какаото.
Оставя се в хладилник за няколко часа.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар