петък, 28 януари 2022 г.

ПИЛЕ ПО ЛОВДЖИЙСКИ

 

Необходими продукти:
4 бр пилешки бутчета
2 глави лук
1 морков
250 гр гъби печурки
150 гр сух салам шпек
400 гр пасирани домати
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
1 кафена лъжичка червен пипер
2 дафинови листа
градинска чубрица

Начин на приготвяне:
Бутчетата се варят в подсолена вода до пълна готовност,след което се обезкостяват.
В тенджера се сипват 3-4 супени лъжици олио.
Слага се лука нарязан на полумесеци и моркова настърган на едро ренде.
Запържват се,докато лука си смени цвета и леко се карамелизира.
Добавят се нарязаните гъби,след като и те се запържат се добавя нарязания шпек,наситнения чесън,кафена лъжичка червен пипер.
Сипва се половин литър вода и пасираните домати.
Месото се слага при другите продукти в тенджерата.
Ястието се овкусява с подправките и се оставя да къкри на котлона за 10-25 минути.
По желание може да добавите маслини и да сервирате ястието със сварен ориз.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар