петък, 2 август 2019 г.

ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА

Торта с прекрасен вкус!
Струва си отделеното време и положените усилия.
Опитайте да си я направите и Вие,сигурна съм че ще останете доволни!
Необходими продукти
Продукти за корите:
2 яйца
150 гр захар
200 мл прясно мляко
4 с л олио
2 с л мед
1 ч л сода
2 ванилии
400 гр брашно.

Продукти за крема:
2 кофички заквасена сметана от 400 гр
300 гр.пудра захар
250 мл течна сметана
конфитюр от боровинки

Още:
смлени орехови ядки за украса.

Начин на приготвяне:
Всички съставки за корите се смесват в тенджерка.
Слага се на котлона,след като заври се добавя брашното на веднъж,като енергично се бърка.
Отстранява се от котлона,сместа се прехвърля на плота и се оставя да се охлади.
Ако е лепкаво тестото,може да се добави още малко брашно.
Разделя се на 5,6 или 7 части,зависи с какъв диаметър ще са ви корите.
Аз направих 6 кори.
Всяка част се разточва на кръгла кора и се пече по отделно за кратко,докато покафенее леко.
Приготвя се крема,като сладкарската сметана се разбива.
В отделен съд се разбива заквасената сметана с пудрата захар.
Добавя се разбитата сладкарска сметана и се смесва много добре.
Корите се слепват с няколко лъжици от сметаната,поръсва се от конфитюра.
Тортата се украсява със смлените орехови ядки и конфитюр.
Добър апетит!






Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар