Необходими продукти:
1 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
200 мл вода
1 кафена лъжичка захар
1 кафена лъжичка сол
2 яйца-Жълтъка на едното яйце се отделя за намазване на питката.
1/3 чаена чаша олио
300 гр кисело мляко
Още:
1 пакетче масло от 125 гр
300 гр сирене
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата,добавя се захарта и една супена лъжица от брашното.
Оставя се за кратко да се активира.
Брашното се пресява,прави се кладенче в средата.
Отстрани върху брашното се поръсва солта.
В кладенчето се сипва шупналата мая,олиото,яйцето и белтъка и киселото мляко.
Замесва се тестото,покрива се с кърпа и се оставя за 20 минути да втаса.
Втасалото тесто се премесва,дели се на четири части,оформят се на топчета.
Всяко топче се разточва на кора,маже се обилно с разтопеното масло и се поръсва със сиренето.
Завива се на руло,реже се на парчета,подреждат се в намаслена тавичка.
Оставя се да втаса за 10 минути,маже се с разбит жълтък.
Пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар