петък, 8 май 2020 г.

ТОРТА С БИШКОТИ И ЯГОДИ

Лека,свежа и лесна за приготвяне!
Необходими продукти:
20 броя бишкоти
чаша еспресо
500 гр пресни ягоди
2 супени лъжици захар
250 гр заквасена сметана
200 гр течна сладкарска сметана
3 супени лъжици пудра захар
60 гр млечен шоколад
кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Ягодите се режат на парченца,няколко от тях се оставят цели за украса.
Нарязаните ягоди се поръсват със захарта и се оставят на страна.
Течната сладкарска сметана се разбива,добавя се заквасената сметана и пудрата захар.
Разбиват се много добре и се добавят нарязаните ягоди.
Бишкотите се потапят в еспресото и се редят във формата.
Покриват се с половината от крема.
Реди се втори пласт бишкоти потопени в еспресо.
Покрива се с останалия крем.
Целите ягоди се потапят в стопен шоколад,оставят се в хладилник,шоколада да стегне и се поръсват с кокосовите стърготини.
Ягодите се подреждат върху тортата.
Ако ви е останал от стопения шоколад,поръсете го върху тортата.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар