понеделник, 25 май 2020 г.

ШКЕМБЕ ЧОРБА

Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе
1 литър прясно мляко
50 гр масло
сол и черен пипер на вкус
2 с л брашно
1 ч л червен пипер
Чесън, оцет и лют червен пипер за овкусяване.

Начин на приготвяне:
Нарежете шкембето на ситно и го варете до пълното му омекване.
Докато го варите е хубаво да смените водата поне два пъти.
Разбийте прясното мляко с брашното и сипете при шкембето варете още 10 минути.
Разтопете маслото и запържете червения пипер,сипете в чорбата овкусете със солта и черния пипер.
В отделни купички сложете счукания чесън с оцета и лютия червен пипер за овкусяване на чорбата.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар