вторник, 5 май 2020 г.

АГНЕШКА ДРОБ САРМА

Дроб сарма така както я обичаме с много гъби и без заливка.
 Необходими продукти:
300 гр ориз
Сварени и нарязани агнешки дреболии,без черния дроб.
1/3 чаена чаша олио
500 гр гъби печурки
1 глава кромид лук
1 морков
Сол и черен пипер на вкус
3 стръка зелен лук
пресен джоджен
магданоз
3 листа калофер

Начин на приготвяне:
В олиото се задушават нарязания на ситно кромид лук и настъргания морков.
Добавя се почистения и измит ориз.
Запържва се за кратко,докато стане леко стъклен.
Овкусява се със солта,черния пипер,и половината от нарязаните пресни подправки и зеления лук.
Прехвърля се в тава,добавят се агнешките дреболии и нарязаните на филийки гъби.
Разбърква се и се налива гореща вода,една част ориз,три части вода.
Аз си ги отмервам с черпак.
Полива се с още малко олио и се пече на 180 градуса около 30 -35 минути.
Докато ориза поеме цялата течност.
Ястието се поръсва с останалата част от пресните подправки и зеления лук.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks


Няма коментари:

Публикуване на коментар