събота, 2 май 2020 г.

СЕЧЕНИЦА

Необходими продукти:
700 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
1 кафена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
200 мл хладка вода
2 яйца
1/3 чаена чаша олио
200 гр кисело мляко

За плънката:
300 гр сирене
1 яйце
200 гр кисело мляко
1 кафена лъжичка сода за хляб

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и една супена лъжица от брашното.
Оставя се за кратко да се активира.
Брашното се пресява,прави се кладенче,солта се поръсва отстрани.
Сипва се шупналата мая,разбитите яйца,олиото и киселото мляко.
Замесва се меко не лепнещо тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя за 15 минути да втаса.
През това време се приготвя плънката.
Сиренето се натрошава,смесва се с разбитите яйца и киселото мляко със содата.
Тестото се разделя на четири равни части.
Оформят се на питки и всяка се разточва на кора с диаметър на тавата в която ще се пече.
Тавата се намаслява,слага се една кора,маже се с олио и се слага част от плънката.
Така се процедира с останалите кори и плънка.
Оставя се да втаса за около 15 минути.
Маже се с разбито яйце,реже се на квадрати.

Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks


Няма коментари:

Публикуване на коментар