Най -вкусната Българска чорба!
500 гр зрял фасул
1 морков
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
5-6 сушени чушки
3-4 супени лъжици олио
сол на вкус
сушен джоджен
сушена чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер
вода.
Боба се измива и накисва за няколко часа.
Отцежда се от водата в която е киснат.
Налива се вода,да го покрие и се оставя да заври,ври пет минути и се отцежда отново.
Налива се вода,след като отново заври се слагат нарязаните морков,лук,чесън и чушките накъсани на едри парчета.
Вари се до пълна готовност на боба.
В тиган се сгорещява олиото и се запържва червения пипер.
Разрежда се с течността от ястието и се излива в тенджерата.
Подправя се с подправките и солта.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар