събота, 4 януари 2020 г.

ПАЧА

Традиционно зимно ястие,подходящо в студеното време.
Топла супа или студено мезе,Вие решавате как да я консумирате.
Аз днес Ви представям желирана пача.


 Необходими продукти:
Свински крачета-2 бр
Свински уши-2 бр
1 супена лъжица сол
черен пипер
половин стрък праз лук
3-4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
Крачетата и ушите се почистват и се измиват.
Слагат се в тенджера, заливат се с вода и се слага една супена лъжица сол.
Варят се до пълна готовност.
Крачетата се обезкостяват, нарязват се на късчета, ушите също се нарязват.
Месото се връща при бульона.
Подправя се с черния пипер, нарязания праз лук и наситнения чесън.
Може да добавите сушена чушка, сладка или люта, въпрос на вкус.
Сипва се в тава и се оставя за няколко часа да се желира.
Реже се на кубчета и се поднася.
Добър апетит!

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар