събота, 18 януари 2020 г.

ЯБЪЛКОВА ТОРТА

Необходими продукти
За блата:
5 ябълки
1/2 чаена чаша смлени орехови ядки
1 чаена лъжичка канела
120 гр масло
1 чаена чаша захар
3 яйца
3 чаени чаши брашно
1 бакпулвер

За глазурата:
200 мл течна сладкарска сметана
100 гр натурален шоколад
щипка сол

Начин на приготвяне:
Ябълките се белят и настъргват на едро ренде.
Притискат се да се отцедят малко.
Смесват се с ореховите ядки и канелата.
В друга купа маслото се разбива със захарта и яйцата.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Накрая се добавя ябълковата смес и всичко се смесва много добре.
Сместа се прехвърля във форма за торта.
Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Глазурата се приготвя,като сметаната се сипва в тенджерка,добавя се шоколада и солта.
Загрява се на котлона с непрекъснато разбъркване,докато се стопи шоколада.
Охладения блат се залива с изстиналата глазура.
Поръсва се със смлени орехови ядки.
Оставете в хладилник за 30 минути да стегне глазурата.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

2 коментара: