Добре дошли в моят кулинарен свят!Тук ще споделям своите любими рецепти.Супи,предястия,ястия,сладкиши и печива,рецепти от стария тефтер,които приготвям с много любов за моето семейство! „Смятам, че готвенето е любов, а вие? Научете се да готвите – опитвайте нови рецепти, не се отчайвайте от грешките си, бъдете безстрашни, но преди всичко се забавлявайте.” – Джулия Чайлд
неделя, 12 януари 2020 г.
ЛУЧНИК
Необходими продукти
За тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
150 мл вода
1 кафеена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1/3 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко със щипка сода разтворена в него
2 яйца
За пълнежа:
5 средно големи глави кромид лук
1 стрък праз лук
сол на вкус
черен пипер
чубрица
олио
Начин на приготвяне:
Лука се реже на тънки филийки.
Пържи се в олиото,докато се карамелизира.
Добавя се нарязания праз лук,след като и той омекне и се запържи се овкусява със солта,черния пипер и чубрицата.
Замесва се тесто от изброените съставки.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.
Тестото се разделя на осем равни части.
Всяка се разточва на кора с диаметър 20-25 см.
Всяка кора се маже с олио и се слагат 2-3 лъжици от плънката.
Навива се на руло и рулото се завива на охлювче.
Така приготвените охлювчета се поставят в тава върху хартия за печене.
Лучника се оставя да втаса за 20 минути.
Маже се с разбито яйце.
Пече се на 180 градуса за 35 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар