събота, 25 януари 2020 г.

СЛИВЕНСКИ МИЛИНКИ

Вкусни Сливенски милинки ,които направих по рецепта на Mariana Dimitrova.
Необходими продукти:
1 яйце
300 мл топла вода
1чаена лъжичка сол
1чаена лъжичка захар
половин кубче мая
600-700 гр брашно за меко тесто.

Заливка:
3 супени лъжици стопено масло
2 супени лъжици вода
2 супени лъжици брашно

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
От посочените продукти се замесва меко тесто,оставя се да втаса.
Премесва се отново и се оформят малки топчета с големината на орех.
Потапят се в олио и се подреждат в тавата за печене.
Втасват отново,поливат се със заливката.
Пекат се на 200 градуса до готовност.
След изваждане веднага се ръсят с пудра захар.
Добър апетит!

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар