петък, 26 юли 2019 г.

СЛАДКИШ "АГНЕСА"

Рецепта от стария тефтер!
Вкус,който връща в детството!
Необходими продукти:
150 гр масло
4 белтъка
щипка сол
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
200 гр орехови ядки

За глазурата:
4 жълтъка
1 чаена чаша пудра захар
1/4 чаена чаша коняк
1 ванилия
Мерителната чаша е с обем 250 мл

Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват със солта на плътен сняг.
Маслото се разбива със захарта,трябва да се получи хубав крем.
Добавят се смлените орехови ядки,брашното и разбитите белтъци.
Сместа се прехвърля в тавичка,върху харния за печене.
Пече се на 180 градуса за 20 минути.
Глазурата се приготвя,като жълтъците се разбиват на водна баня,като постепенно се добавя пудрата захар.
Прибавя  се коняка и ванилията.
Горещия сладкиш се залива с глазурата и се нарязва на парчета.

Хубаво е сладкиша да престои 24 часа преди консумация.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар