Необходими продукти:
200 гр бисквити за торта-ванилия
200 гр бисквити за торта-какао
1 ч ч прясно мляко
За крема:
1 литър прясно мляко
8 супени лъжици захар
1 нишесте ванилия
За украсата:
какао
цветна захар
Начин на приготвяне:
Млякото се вари със захарта.
Добавя се разтвореното в част от млякото нишесте.
Бърка се ,докато крема се сгъсти.
В подходяща тавичка се реди пласт бисквити,потопени в млякото,като се редуват бяла и кафява.
Отгоре се сипва част от крема.Така се процедира докато се изчерпат съставките.
Тортата се завършва с крема.
Оставя се в хладилник за няколко часа.
Украсява се с какаото и цветната захар.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар