петък, 5 юли 2019 г.

МЕСЕНИЦА С ЛУК И КАЙМА

Чудесно печиво с вкусна и ароматна плънка!
Необходими продукти
За тестото:
1 пакетче суха мая
1 кафена лъжичка захар
200 мл вода
700 гр брашно
1 чаена лъжичка сол
200 гр кисело мляко
1 яйце
2-3 супени лъжици олио

За плънката:
5-6 големи глави кромид лук
250 гр кайма
щипка сол
1 кафена лъжичка захар
няколко лъжици олио.

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата със захарта.
Оставя се за кратко да се активира.
Брашното се пресява,прави се кладенче,сипва се маята и останалите съставки за тестото.
Замесва се тесто,покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
През това време се приготвя плънката.
Лука се реже на филийки,слага се в тиган в нагорещеното олио,посолява се и се запържва.
Добавя се захарта и се пържи до леко покафеняване.
Добавя се каймата,пържи се още малко,докато каймата стане на трохи.
Отстранява се от огъня и се охлажда.

Тестото се дели на две равни части.
Всяка се точи на кора,маже се с малко олио и се разпределя плънката.
Навива се на руло и се завива на охлюв в тава върху намаслена хартия за печене.

Оставя се за 10 минути и се пече на 180 градуса за 20-25 минути.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар