неделя, 21 юли 2019 г.

СОЛЕН КЕКС


Едно предложение...да оберем хладилника.
Всички имаме в хладилника останали продукти,колбас,парче сирене или кашкавал,които започват да съхнат.
Вместо да ги хвърляме,можем да си направим солен кекс,подходящ за закуска или за следобедното кафе.
Необходими продукти:
4 яйца
1 кафена лъжичка захар
1 кафена лъжичка сол
1/3 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша кисело мляко
2 и 1/2 чаена чаши брашно
1 бакпулвер
мек колбас
кашкавал
сирене
няколко маслини
1 супена лъжица микс от семена (сусам,синапено семе,мак)

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта,солта,олиото и киселото мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Накрая се добавят нарязаните на дребни кубчета колбас,кашкавал,сирене,обезкостени маслини и семената.
Смесва се добре и се прехвърля в намаслена и набрашнена кексова форма.
Отгоре се поръсва с още семена.
Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар