Необходими продукти:
За тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
5 с л захар
щипка сол
3 с л олио
3 яйца
400 мл прясно мляко
1 ванилия
За пълнежа:
смлени орехови ядки
течен шоколад
1/2 пакетче разтопено масло от 125 грама
За намазване:
1 жълтък
2 с л течна сметана
Начин на приготвяне:
От съставките за тестото се замесва гладко не лепнещо тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.
Тестото се премесва отново и се разделя на четири равни части.
Всяка се разточва на кръгла тънка кора,маже се обилно с разтопеното масло и се разрязва на 8 триъгълника.
Във всеки триъгълник в широкия край се слага по една чаена лъжица от смлените орехови ядки и една чаена лъжица течен шоколад.
Навива се и се оформя на кифличка.
Оформените кифлички се подреждат в тава върху хартия за печене.
Оставят се да втасат за 15 минути.
Отгоре се мажат с разбития жълтък със сметаната.
Пекат се на 180 градуса за 20 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар