неделя, 15 август 2021 г.

МЕДЕНКИ С ШИПКОВ МАРМАЛАД И ОРЕХИ

 Не е нужно да е Коледа,за да си направите меденки.
Тези вкусни домашни сладки с аромат на мед и канела нямат сезон.
Правят се и се хапват по всяко време на годината.


Необходими продукти:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
4 супени лъжици мед
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка оцет
1 пакетче-10 грама канела
600-700 гр брашно
шипков мармалад за слепване
смлени орехови ядки за овалване
Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и олиото.
Содата се гаси в оцета и се смесва с меда.
Разбърква се и се добавя при яйцата и захарта.
Сипват се канелата и брашното.
Замесва се меко тесто.
Оформят се топчета и се редят на разстояние в тавичка върху хартия за печене.
Пекат се 12-15 минути.
Слепват се с шипковия мармалад.
Овалват се в смлените орехови ядки
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар