Една идея ,как да оползотворите останалия козунак,като си направите вкусен и сочен сладкиш!
Необходими продукти :
1 литър прясно мляко
5 супени лъжици захар
6 яйца
Козунак,нарязан на филийки
За карамела:
10 супени лъжици захар
5 супени лъжици вода
1/2 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне :
Млякото се затопля със захарта, бърка се докато захарта се стопи.
Добавя се постепенно към разбитите яйца.
Карамела се приготвя, като в тенджера се сипва захарта и водата.
Вари се без да се бърка, докато се получи карамелен цвят.
Отстранява се от котлона и се добавя млякото.
Карамела се сипва в тавата в която ще се пече сладкиша.
Върху карамела се подрежда козунака нарязан на филийки.
Сипва се млякото с яйцата.
Сладкиша се пече на водна баня на 180 градуса за 30 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар