Необходими продукти:
800 гр пилешко филе
2 супени лъжици соев сос
1 кафена лъжичка чесън на прах
щипка сол и щипка черен пипер
За панировката:
2 яйца
150 мл студена вода
2 супени лъжици олио
1 натурално царевично нишесте
5 супени лъжици брашно
1 кафена лъжичка бакпулвер
За сладко-киселия сос:
100 мл оцет
100 гр захар
5 супени лъжици кетчуп
Начин на приготвяне:
Месото се реже на късчета,овкусява се със соевия сос,чесъна,черния пипер и солта.
Оставя се за един час да се маринова.
Панировката се приготвя,като разбитите яйца се смесват с водата,олиото,нишестето и брашното с бакпулвера.
Получава се гъста каша.
Сипва се при месото,разбърква се добре да покрие всяко късче.
Пържи се в дълбок съд в силно нагорещено олио.
Изпържените късчета месо се поливат със соса.
Соса се приготвя,като в тенджерка се сипват оцета и захарта.
Оставя се да заври,ври пет минути,добавя се кетчупа и се отстранява от котлона.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар