събота, 8 май 2021 г.

ЛОДКИ С КОЛБАС И КАШКАВАЛ

 

Необходими продукти
За тестото:
700 гр брашно
1 пакетче суха мая-7 гр
1 кафена лъжичка захар
1 кафена лъжичка сол
350 мл вода
3 супени лъжици олио

1 домат
300 гр мек колбас
300 гр кашкавал
ронена градинска чубрица

Начин на приготвяне:
От изброените съставки за тестото се замесва меко тесто.
Покрива се и се оставя да 30 минути да втаса.
Тестото се премесва и се разделя на 12 равни части.
Оформят се малки топчета,всяко топче се разточва на елипсовидна кора.
Отстрани ,по широката част се прави разрез с остър нож,като се оставя малка част неотрязано тесто в тясната част.
Така получените тесни ленти се прехлупват,да се получи лодка.
Подреждат се две резенчета домат,нарязан на кубчета колбас,настърган кашкавал и се поръсва с чубрица.

Оставят се за 10 минути.
Пекат се на 180 градуса за 15 минути.


Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар