неделя, 14 март 2021 г.

ТОРТА С БУТЕР СЛАДКИ "СЪЛЗИЦА"

 Тази торта я направих по рецепта от видеоклип,който преди време бях видяла в интернет!


 3 опаковки бутер сладки тип сълзица


 За крема:
1 литър прясно мляко
8 супени лъжеци захар
1 нишесте ванилия
100 мл вода
2 жълтъка
1 ванилия
1/2 пакетче масло от 125 гр

Начин на приготвяне:
Крема се приготвя,като млякото се кипва със захарта.
Нишестето се разбива в студената вода,към него се добавят разбитите жълтъци и ванилията.
Сипва се във врящото мляко,вари се около 5 минути да се сгъсти крема.
Отстранява се от котлона и се слага маслото,бърка се докато маслото се стопи.
Крема се оставя  да се охлади.
Всяка бутерка се потапя в крема и се подрежда във форма за торта.
Прави се един пласт,отгоре се слага още малко крем и се заглажда.
Така се правят още два пласта,отгоре се завършва с крем.
Тортата се оставя за няколко часа в хладилник да се стегне.
Отгоре и от страни тортата се поръсва с начупени бутерки.
Добър апетит!





 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар