Необходими продукти:
500 гр фини кори
125 гр разтопено масло
За плънката:
1 тиква цигулка
5 с л захар
1 ванилия
1/3 ч ч олио
1 ч л канела
За сиропа:
1 ч ч вода
1 ч ч захар
1 ванилия
сока на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Настържете тиквата,задушете я в олиото.
След като се охлади сложете захарта,ванилията и канелата.
По желания може да добавите орехови ядки.
Вземете кора,намажете с четчица с разтопено масло,отгоре сложете втора кора отново намажете с масло.
Сложете в тесния край 4 с л от плънката,навийте на руло,редете в намаслена тава.
Така процедирайте с всички кори.
Нарежете на парчета,намажете с разтопено масло.
Печете на 180 градуса за 20 минути.
Охладете тиквеника.
Пригответе сиропа като смесите водата със захарта.
Варете 5 минути,добавете лимоновия сок и ванилията.
Залейте охладения тиквеника с топлия сироп.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар