събота, 26 октомври 2019 г.

СИРОПИРАН ТИКВЕНИК

Необходими продукти:
500 гр фини кори
125 гр разтопено масло

За плънката:
1 тиква цигулка
5 с л захар
1 ванилия
1/3 ч ч олио
1 ч л канела

За сиропа:
1 ч ч вода
1 ч ч захар
1 ванилия
сока на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:
Настържете тиквата,задушете я в олиото.
След като се охлади сложете захарта,ванилията и канелата.
По желания може да добавите орехови ядки.
Вземете кора,намажете с четчица с разтопено масло,отгоре сложете втора кора отново намажете с масло.
Сложете в тесния край 4 с л от плънката,навийте на руло,редете в намаслена тава.
Така процедирайте с всички кори.
Нарежете на парчета,намажете с разтопено масло.

Печете на 180 градуса за 20 минути.
Охладете тиквеника.
Пригответе сиропа като смесите водата със захарта.
Варете 5 минути,добавете лимоновия сок и ванилията.
Залейте охладения тиквеника с топлия сироп.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар