събота, 12 октомври 2019 г.

ТУТМАНИК

Необходими продукти
За тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
1 к л захар
1 ч л сол
4 с л олио
1/2 кофичка кисело мляко с 1/2 к л сода за хляб разтворена в млякото
2 яйца(жълтъка на едното яйце се отделя за намазване на тутманика)

За намазване на корите:
125 гр масло-разтопено

Плънка:
300 гр сирене
3 с л кисело мляко
1 к л сода
3 с л олио
2 яйца

Начин на приготвяне:
От съставките за тестото се замесва меко тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 15 минути.
Тестото се премесва отново,разделя се на 4 равни части.
Всяка се оформя на питка и се разточва на кора.
Взема се една кора,намазва се на всякъде с разтопеното масло.
Слагат се 3-4 с л от плънката,разнася се равномерно.
Покрива се с втората кора и процедурата се повтаря.
Навива се на руло,усуква се и се поставя в намаслена тава.
По същия начин се приготвят и другите две кори.
Оставя се да втаса,намазва се с разбит жълтък и разтопено масло.

Тутманика се пече на 180 градуса за 35-40 минути.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар