неделя, 20 октомври 2019 г.

ЛУЧНИК С КАЙМА

Необходими продукти
За тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
1 кафеена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1/3 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко със щипка сода разтворена в него
2 яйца

За пълнежа:
5 средно големи глави кромид лук
1 стрък праз лук
250 гр кайма
сол на вкус
черен пипер
чубрица
олио

Начин на приготвяне:
Лука се реже на тънки филийки.
Пържи се в олиото,докато се карамелизира.
Добавя се нарязания праз лук,след като и той омекне и се запържи се добавя каймата.
Пържи се докато каймата стане на трохи.
Овкусява се със солта,черния пипер и чубрицата.
Замесва се тесто от изброените съставки.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.
Тестото се разделя на две равни части.
Всяка се разточва на кора,намазва се с олио и се слага половината от плънката.
Навива се на руло и се слага в намаслена тава.
Лучника се оставя да втаса.
Маже се с разбито яйце.

Пече се на 180 градуса за 35 минути.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар