неделя, 13 октомври 2019 г.

КЮФТЕТА В ДОМАТЕН СОС

Необходими продукти
За кюфтетата:
750 гр кайма
сол
черен пипер
половин глава кромид лук
1 яйце
олио за пържене на кюфтетата

За соса:
1 морков
1  глава кромид лук
1/3 ч ч олио
1 к л червен пипер
5-6 домата
500 мл вода
1 к л захар
щипка сол
черен пипер
2 скилидки чесън
магданоз

Начин на приготвяне:
Каймата се измесва с подправките.
Оформят се средно големи кюфтенца.
Пържат се от двете страни.
В олиото се запържва ситно нарязаните чесън,кромид лук и настъргания морков.
Добавят се червения пипер,настърганите домати и водата.
Слагат се подправките,захар,сол и черен пипер.
Соса се оставя да ври 20 минути на тих огън.
Ако соса остане рядък се сгъстява с 1-2 супени лъжици брашно.
Кюфтенцата се пускат в соса и се оставя още пет минути на котлона.
Готовото ястие се поръсва с нарязан магданоз.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар