Необходими продукти:
2 кг праскови
1 кг сини сливи
1 кг захар (ако обичате по-сладко,сложете повече захар)
1 чаена лъжичка канела
1 пакетче лимонена киселина-10 гр
Начин на приготвяне:
Измитите и почистени от костилките праскови и сливи се режат на парченца.
Слагат се в голяма тенджера,сипва се захарта и се добавя канелата.
Разбърква се и се слага на котлона.
Щом заври котлона се намалява на по-слаба степен.
Бърка се периодично,пяната която се образува по време на варенето се отстранява.
Когато се сгъсти се сипва лимонената киселина и се отстранява от котлона.
Конфитюра се сипва в бурканчета.
Бурканчетата се стерилизират 5 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар