събота, 14 септември 2019 г.

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ

Необходими продукти:
4 бр яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
1/3 чаена чаша прясно мляко
2 и 1/2 чаени чаши брашно
2 супени лъжици какао
1 бакпулвер
Мерителната чаша е с обем 250 мл

За заливката:
200 мл течна сладкарска сметана
1 натурален шоколад от 100 гр
щипка сол

Кокосови стърготини за поръсване

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта,олиото и прясното мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Заливката се приготвя,като в тенджерка се сипва сметаната,добавя се начупеният шоколад и солта.
Слага се на котлона да се затопли,бърка се постоянно да се стопи шоколада.
Отстранява се от котлона,оставя се да изстине.
Разбива се с миксер,леко да си увеличи обема,на не много гъст крем,трябва да остане по течен.
Залива се блата,реже се на парчета и се поръсва с кокосовите стърготини.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар