понеделник, 23 септември 2019 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА В МАСЛО

Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
100 гр масло
сол и черен пипер на вкус

За картофеното пюре:
600 гр картофи
150 мл прясно мляко
50 гр масло
щипка черен пипер
щипка индийско орехче
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Почистените,измити и подсушени дробчета се овкусяват със солта и черния пипер.
Разстилат се върху намаслена тава разстояние,не се натрупват едно върху друго за да могат да се изпекат добре.
Отгоре се разпределя маслото нарязано на парченца.
Пекат се на 180 градуса за 15-20 минути.
Пюрето се приготвя,като сварените в подсолена вода картофи се намачкват.
Докато са още горещи се добавят млякото и маслото,овкусява се със солта,черния пипер и индийското орехче.
Разбива се с миксер за кратко,докато се получи пухкаво пюре.
Поднесете дробчетата в средата на чинията,отстрани оформете пръстен от пюрето.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар