Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 пакетче масло от 125 грама
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 и 1/2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
кората на един лимон
За сиропа:
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша вода
сока на 1/2 лимон
Мерителната чаша е с обем 250 мл
За украсата:
200 мл течна сладкарска сметана
2 супени лъжици какао
кокосови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта,добавят се яйцата,прясното мляко и лимоновата кора.
Накрая се сипва пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се прехвърля в тавичка върху намаслена хартия за печене.
Пече се на 180 градуса за 20 минути.
Сиропа се приготвя,като в тенджерка се смесват водата и захарта.
Вари се пет минути,отстранява се от котлона и се добавя сока на лимона.
Сиропа се охлажда и се залива охладения блат.
Блата се нарязва на пасти.
Сметаната се разбива с какаото,шприцова се върху пастите,отгоре се поръсват кокосовите стърготини.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар