Източник на рецептата Юлия Чобанова.
Необходими продукти:
4 яйца
1 и 1/2 чаени чаши захар
2 чаени чаши брашно
1/2 чаена чаша прясно мляко
сока на 1/2 лимон
1 бакпулвер
1 ванилия
кората на един лимон
За заливката:
500 мл прясно мляко
1 с л захар
1 ампула лимонова есенция
Още:
200 мл течна сладкарска сметана
стопен шоколад.
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват добре.
Добавят се останалите продукти.
Прехвърля се в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се на 170 градуса,до суха клечка.
Охладен се дупчи с вилица.
Залива се с прясното мляко смесено със захарта и лимоновата есенция.
След като изстине се покрива с бита сметана.
Отгоре си полива с разтопен шоколад.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Знам,че е много вкусен,защото прилича на сладкиши"Жадната монахиня".Ще си го приготвя и този.
ОтговорИзтриванеДа наистина е вкусен,сочен и ароматен!
Изтриване