Необходими продукти
За основата:
125 гр масло
щипка сол
3 с л захар
1 яйце
1 ванилия
300 гр брашно
За крема:
1 литър прясно мляко
7 с л захар
1 нишесте "Праскова"
За украсата:
5-6 добре узрели праскови
2 с л конфитюр от праскови или кайсии
Начин на приготвяне:
Сварете крема,като сложите млякото на котлона да кипне.
Добавете захарта и нишестето разбито с малко от прясното мляко.
Оставете крема да се охлади.
За основата замесете меко тесто от изброените съставки.
Разточете кора и разстелете във форма за пай.
Надупчете с вилица и печете на 180 градуса за 15 минути.
Върху изпечената основа излейте крема.
Отгоре подредете нарязаните на резенчета праскови.
Намажете ги с разтворен в малко вода конфитюр.Оставете пая да се охлади и стегне за няколко часа.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар