неделя, 8 януари 2023 г.

ТИКВЕНИ СЛАДКИ С КРЕМ

 

Необходими продукти:
2 яйца
1/2 чаена чаша олио
3 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша сварена и пюрирана тиква
1 кафена лъжичка бакпулвер
1 кафена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжица канела

За крема:
500 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
крем нишесте шоколад

40 гр натурален шоколад

Начин на приготвяне:
Първо се приготвя крема.
В тенджерка се сипва прясното мляко.
След като млякото заври се сипва захарта и нишестето разтворено в част от млякото.
Вари се докато се сгъсти,като се бърка непрекъснато.
Отстранява се от котлона и се оставя да се охлади напълно.
Яйцата се разбиват със захарта и олиото.
Добавя се тиквеното пюре,канелата и пресятото с бакпулвера и содата за хляб брашно.
Всичко се смесва много добре.
В тава върху хартия за печене с лъжица се сипват купчинки от сместа.
Сладките се пекат на 180 градуса за 12-15 минути.
След като изпечените сладки се охладят се издълбават с остър нож.
Издълбаната част се стрива на трохи,от трохите се слага в крема.
Една част от тях се оставя за овалване на слепените сладки.
Издълбаните сладки се пълнят с крем,слепват се по две и от страни се овалват в трохите.
Слепените сладки се декорират с разтопен натурален шоколад.
Добър апетит!








Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар