събота, 14 януари 2023 г.

СРЪБСКА ПОГАЧИЦА

 Чудесна слоеста питка с маслен вкус.

 Необходими продукти:
800 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
1 кафена лъжичка захар
1 чаена лъжица сол
2 яйца
200 гр кисело мляко
1/3 чаена чаша олио
350 мл топла вода

Още:
125 гр разтопено масло
1 разбит жълтък

Начин на приготвяне:
От съставките се замесва меко гладко тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя да втасва за 20 минути.
Тестото се премесва отново,разделя се на две части.
Всяка част се разточва на кора.
Изрязват се кръгове,всеки кръг се потапя в разтопеното масло.
Подреждат се в тавата за печене,като се застъпват.
Оформената погача се оставя да втаса за 15 минути.
Намазва се с разбития жълтък.

Пече се на 180 градуса за 40-45 минути.
Добър апетит!


 



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар