четвъртък, 5 май 2022 г.

МАСЛЕНИ БИСКВИТИ С КОНФИТЮР

 

Необходими продукти:
150 гр свинска мас
100 мл олио
150 гр пудра захар
1 яйце
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица сода бикарбонат
1 ванилия
500 гр брашно

Конфитюр от ягоди за слепване на бисквитите.
Може да ползвате,какъвто ви харесва или имате под ръка.

За овалване на бисквитите:
1 обикновена вафла
40 гр настърган шоколад
2 супени лъжици кокосови стърготини.

Начин на приготвяне:
Свинската мас се слага в подходящ съд заедно с олиото и се стопява на котлона или в микровълнова.
Сипва се в купа за месене.
Добавя се пудрата захар,разбитото яйце,киселото мляко с разтворената сода бикарбонат в него и ванилията.
Постепенно се добавя пресятото брашно.
Меси се докато тестото спре да лепне.
Получава се меко и гладко,приятно на допир и лесно за моделиране тесто.
Готовото тесто се оставя в хладилник за 15 минути.
Охладеното тесто се разточва,изрязват се кръгли бисквити с ринг или чаша.
Подреждат се в тава върху хартия за печене.
Бисквитите се пекат на 180 градуса за 10-12 минути.
След като се охладят се слепват с конфитюра по две бисквити.
Слепените бисквити се овалват от страни в смес от настърганите вафла и шоколад и кокосови стърготини.
Добър апетит!






Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар