неделя, 22 май 2022 г.

СЛАДКИ "ПРАСКОВКИ"

 Най вкусните сладки са домашно направените.
А най вкусните домашни сладки са тези,които са направени по рецепти от стария тефтер.
Домашни сладки правени от нашите баби и майки.


 Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша олио
щипка сол
1 ванилия
1 чаена лъжица сода бикарбонат
600 гр брашно

За крема:
500 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
1 нишесте ванилия

сладкарска боя червена и жълта
кристална захар за овалване

Начин на приготвяне:
Първо се вари крема,като млякото се сипва в тенджерка със захарта.
След като кипне се добавя разтвореното в малко студена вода нишесте.
Вари се при непрекъснато бъркане,докато се сгъсти.
Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да изстине.
От изброените съставки се замесва меко тесто.
Оставя се да почине 10 минути.
Оформят се топчета с големината на орех.
Подреждат се в тава върху хартия за печене.
Пекат се на 180 градуса за 12-15 минути.
След като сладките се охладят се издълбават леко.
Издълбаните трохи от сладките си добавят при крема.
С крема се пълнят и слепват сладките по две.
Слепените сладки се потапят в купички в които са разтворени сладкарските бои.
Овалват се в кристална захар.
Добър апетит!





 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар