сряда, 29 декември 2021 г.

КАПАМА

 Капама,сготвена в тава вместо в глинен съд.
Отдавна се отказах да готвя в глинени съдове.
Поради простата причина че са некачествени и много бързо се пукат.
Оказа се че в една хубава тава с капак,също може да се сготви вкусна капама


.Необходими продукти:
свински пържоли
парти бутчета
сурова наденица
няколко парчета сланина
1 нарязана кисела зелка
сол и черен пипер
червен пипер
градинска чубрица
кимион
олио

Начин на приготвяне:
Пържолите и бутчетата се овкусяват със сол,черен пипер и червен пипер.
Нарязаното зеле се овкусява с малко олио,кимион,червен пипер и чубрица.
Половината от зелето се слага на дъното на тавата.
Върху зелето си подреждат пържолите,бутчетата,нарязаната на парчета сурова наденица и сланината.
Всичко се покрива с останалото зеле.
Отгоре се полива с 3-4 супени лъжици олио.
Слага се капака и тавата се слага в студена фурна.
Фурната се включва на 180 градуса.
Ястието се пече 3 часа.
Добър апетит!





 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар