Необходими продукти:
300 гр свинско месо
1 стрък праз лук
1 малка кисела зелка
1/3 чаена чаша олио
1 чаена лъжица червен пипер
1 кафена лъжичка черен пипер
1 кафена лъжичка кимион
сол на вкус
500 мл зелев сок
В тази чорба се слага ориз,но ние я харесваме без него.
Затова я правя малко по гъста с повече зеле.
Вие ако желаете добавете малко ориз.
Застройка:
1 жълтък
3 с л кисело мляко
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто.
Празия лук се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи се слага нарязаното кисело зеле.
Добавя се червения пипер,черния пипер и кимиона.
Сипва се малко вода да покрие всичко и се задушава за 10 минути.
Сипва се зелевият сок и се долива вода.
Оставя се да ври на тих огън до готовност.
Когато
зелето се е сготвило ако решите да сложите ориз,добавете и
него.Подправя се със сол на вкус и чорбата се вари до готовност на
ориза.
Готовата чорба се застройва с разбит жълтък и киселото мляко.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар