събота, 6 юни 2020 г.

ТОРТА "ПАВЛОВА" С ЯГОДИ И БАНАН

Необходими продукти
За блата:
4 белтъка
щипка сол
1 ванилия
1 чаена чаша кристална захар
1 чаена лъжичка оцет
1 чаена лъжичка царевично нишесте

За крема:
200 мл течна сладкарска сметана
200 гр ягоди
2 банана
2 супени лъжици кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват със солта докато леко се втвърдят.
Постепенно се добавя захарта,разбива се докато се образуват твърди лъскави връхчета.
Накрая се добавят ванилията,оцета и царевичното нишесте.
В тавичка върху хартия за печене се сипва сместа.
Оформя се на кръгъл блат.
Слага се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Температурата се намалява на 120 градуса и блата се пече около час и половина.
Изпечения блат се охлажда,слага се в подходяща чиния или поднос.
Покрива се с разбитата сладкарска сметана.
Отгоре се слагат нарязаните ягоди и банани.
Поръсва се с кокосови стърготини.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар