Необходими продукти:
125 гр меко масло
100 гр захар
1 яйце
щипка сол
2 чаени чаши брашно
Бурканче сладко или конфитюр
2 супени лъжици галета
1 супена лъжица царевично нишесте
Аз използвах по половин бурканче домашно сладко от ягоди и ябълки
Начин на приготвяне:
Меси се тесто от мекото масло,захарта,разбитото яйце,солта и брашното.
Завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 минути в хладилника.
Една трета от тестото се отделя за декорацията.
Останалото тесто се разточва на кора ,колкото е голяма формата в която ще печете.
Застила се на дъното и по стените на формата.
Сладкото се смесва с галетата и нишестето и се сипва върху тестото.
Отгоре се подрежда декорацията от заделеното тесто.
Намазват се с разредено сладко или мед.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар