сряда, 10 юни 2020 г.

КРОСТАТА

Необходими продукти:
125 гр меко масло
100 гр захар
1 яйце
щипка сол
2 чаени чаши брашно

Бурканче сладко или конфитюр
2 супени лъжици галета
1 супена лъжица царевично нишесте
Аз използвах по половин бурканче домашно сладко от ягоди и ябълки

Начин на приготвяне:
Меси се тесто от мекото масло,захарта,разбитото яйце,солта и брашното.
Завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 минути в хладилника.
Една трета от тестото се отделя за декорацията.
Останалото тесто се разточва на кора ,колкото е голяма формата в която ще печете.
Застила се на дъното и по стените на формата.
Сладкото се смесва с галетата и нишестето и се сипва върху тестото.
Отгоре се подрежда декорацията от заделеното тесто.
Намазват се с разредено сладко или мед.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар