неделя, 21 юни 2020 г.

ТОРТА С ПАНДИШПАНОВИ ЛЕНТИ

Хапва ви се торта,нямате нужното време и не ви се занимава да печете блатове.
Пандишпановите ленти,които от известно време се предлагат в търговската мрежа  са добро решение за това!

Необходими продукти:
1 опаковка пандишпанови ленти (изрезки)

За сиропа:
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша вода
1 ванилия
сока на 1/2 лимон

За крема
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
1 нишесте ванилия
2 жълтъка
1/2 пакетче масло от 125 гр

За декорация:
какао
натурален шоколад

Начин на приготвяне:
Крема се приготвя,като млякото се смесва със захарта.
След като кипне се добавя нишестето разтворено в част от млякото и разбитите жълтъци.
Вари се докато се сгъсти,като постоянно се разбърква.
Отстранява се от котлона и се добавя маслото.
Сиропа се приготвя,като водата и захарта се смесват.
Слага се на котлона и се оставя да ври 2-3 минути.
Отстранява се от котлона и се добавят ванилията и сока от лимона.
Половината от пандишпановите ленти се слагат на дъното на форма за торта,разпределят се на дебел пласт.
Поливат се с половината от захарния сироп.
Покриват се с половината от крема.
Прави се втори пласт ленти,поливат се с останалия сироп и се покриват с останалия крем.
Отгоре се поръсва с какао и нарязан натурален шоколад.




Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар